Hur hjärnan uppfattar visuell konst

Publicerat ,

En översikt av vad ny kunskap om hur hjärnan hanterar synintryck har att säga om hur vi uppfattar visuell konst, t ex varför vi inte störs av inkonsekventa perspektiv och skuggor, hur vi uppfattar ansikten och varför karikatyrer fungerar. (Av Margaret Livingstone och Bevin Conway, 2007.)

 

Titel: Perspectives on science and art

Författare: Conway, B; Livingstone, M

Publikation: Curr Opin Neurobiol

Volym: 17

Nummer: 4

Sidor: 476-482

Publicerad: 2007

Sammandrag: Artists try to understand how we see, sometimes explicitly exploring rules of perspective or color, visual illusions, or iconography, and conversely, scientists who study vision sometimes address the perceptual questions and discoveries raised by the works of art, as we do here.

Länk till original: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2813684/

Kategori: Bildkonst Hur hjärnan hanterar ...

Ladda ner x-research-info-systems filen