Följ med när forskarna kartlägger hjärnans nätverk

Publicerat Blänkare

Den 29 maj – 3 juni pågår World Science Festival i New York. För den som inte har möjlighet att resa dit finns det mängder av spännande material på deras sajt. Vi vill särskilt tipsa om videon ”Cartographers of the brain”.

Följ med in i The Human Connectome Project, ett ambitiöst projekt som syftar till att kartlägga hur hjärnans olika områden är kopplade och hur de kommunicerar med varandra.

One of the most ambitious programs in all of neuroscience, the Human Connectome Project, has just yielded a “network map” that is shedding light on the intricate connectivity in the brain. Join leading neuroscientists and psychologists as they explore how the connectome promises to revolutionize treatments for psychiatric and neurological disorders, answer profound questions regarding the electrochemical roots of memory and behavior, and clarify the link between our upbringing and brain development.