Höst- och vinterprogram 2016–2017

Publicerat Blänkare

emilyProgrammet för hösten och vintern 2016-2017 börjar närma sig sitt slut och snart kommer ett program för våren att presenteras här.

Den 25 januari 2017 har vi nöjet att hälsa professor Emily S. Cross (bild t v) välkommen. Hon är professor i psykologi vid Bangor University i norra Wales, Storbritannien. Emily Cross kommer att tala om ”Brain and Body in Motion” Läs mer under länken i högermarginalen. Tid och plats: 15:00, Wallenbergsalen.

Tidigare i höst var professor Stefan Koelsch, musikpsykologi vid Universitetet i Bergen, Norge, som föreläste i Andreas Vesalius (Berzelius väg 3, Karolinska Institutet) den 10 november. Han talade om musiken som något som finns i alla mänskliga samhällen och som har förmågan att väcka känslor hos alla människor. Titeln på prof Koelschs presentation var Brain correlates of music-evoked emotions.

Den 23 november var Peter Vuust, musiker, kompositör och professor vid Center for Music in the Brain på besök för att tala om ”Groove on the brain: rhythmic complexity and predictive coding”. Peter Vuust talade om hur rytmer kan påverka både kropp och själ och hur det kan tänkas att rytmer processas i den mänskliga hjärnan.

Den 6 december hade turen kommit till Glenn Schellenberg, professor vid University of Toronto och ledare för Music and Cognition Lab.